Op zondag 26 juni organiseerde Schuttersgilde Claudius Civilis te Pannerden het kringconcours van kring “De Liemers”. Heel even waren de officieren van OEV mariniers en onze koning Kapitein op het voetveer naar “den overkãnt”. Het veer bracht de Millingse schutterij met dröge voeten aan de wal en met de fiets ging de lange stoet verder naar Pannerden.

De wedstrijden waren georganiseerd in het centrum bij de kerk waar de marswedstrijd eindigde. Onderweg werden we diverse keren getrakteerd op een luid applaus van de inwoners van Pannerden die in hun voortuin en oprit een gezellig terrasjes gebouwd hadden. Zeker de grote stoet majorettes,waar vandaag voor het eerst de Pompon groep meeging op concours, maakte indruk op het publiek. Gestart werd vanaf het sportpark waar het defilé afgenomen werd door de kring commandant onder toeziend oog van het kringbestuur en de heer Cornielje en de heer Slinkman. Niet alle schutterijen kwamen droog aan in het schuttersgebouw van Claudius Civilis, de weergoden waren ons niet geheel gunstig gestemd. De vendelwedstrijden werden dan ook afgelast en de schietwedstrijden begonnen pas later die dag toen het droog werd. Het tamboerkorps van Ons Genoegen begeleidde ons tijdens de marswedstrijd en nam de prijs voor “beste Tamboerkorps” mee naar Millingen. Voor het defileren behaalden we een eerste prijs en voor de marswedstrijd een derde prijs. Alle korps schietwedstrijden werden gewonnen door OEV en onze Koningin schoot de linkervleugel van de vogel.

Bij het geweerschieten korps jeugd behaalde de jeugd van OEV ook knap de 1e prijs. Individueel waren we ook succesvol: jeugd geweer 1e prijs voor Sander Hendriks, 2e prijs voor Wesley Tissen, 3e prijs voor Antoinette Lelie. Luchtpistool senioren, 1e prijs Michael Makaaij, 2e prijs Jeffrey Makaaij, derde prijs Dimitri Janssen. Luchtgeweer senioren 2e Jeffrey Makaaij. Kruisboog senioren 1e prijs Sacha Bekker, 2e prijs Hetty Groothuizen, 3e prijs Alexander Janssen.

“Kiep Movin” speelde ondertussen al een aardig stukje feestmuziek in het schuttersgebouw waar we onder het genot van een drankje het verloop van de wedstrijden nog eens doornamen. Na een korte fietstocht raakt OEV weer te water voor de terugvaart over de Rijn naar Millingen. In ons clubgebouw werden we opgewacht door het bestuur met koffie en de commandanten reikten de prijzen uit aan alle prijswinnaars.

Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagde dag met mooie resultaten voor OEV.

 

IMG_6918 IMG_6916 IMG_6917 IMG_6914 IMG_6921 IMG_6919