Informatie majorettes

Bij de majorettes van O.E.V. hebben wij een groep majorettes. Dit is een groep in verschillende leeftijdscategorie├źn van 5 tot 25 jaar oud.

Op iedere donderdag avond wordt er getraind. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in de volgende twee categorie├źn:


Pompongroep: 

Van 18:00 tot 18:45 uur is iedereen tussen de leeftijd van 5 tot 8 jaar welkom op bij ons te komen dansen met pompons. Via deze weg laten we jouw kind op een speelse manier kennis maken met de sport majorette en met de schutterij. We beginnen met een spelletje om even los te komen en daarna gaan we aan de slag met de training. We dansen op verschillende soorten muziek. Bij het maken van een dans wordt en gekeken naar welke muziek de kids op dat moment leuk vinden.


Majorettegroep:

De leden die al langer bij de vereniging zitten gaan van de pompongroep over naar de majorettegroep. Hier wisselen we de pompons in voor een baton (stok) of andere attributen.

Bij deze groep hebben wij verschillende leeftijden:

  • Leden 8 tot 12 jaar trainen van 18:00 uur tot 19:30 uur
  • Leden vanaf 12 jaar trainen van 19:30 uur tot 20:30 uur
  • Gevorderde leden vanaf 12 jaar trainen van 20:30 uur tot 21:30 uur


Geschiedenis 

Het majorettekorps van O.E.V. is opgericht in september 1995. Van 1995 tot 1997 gaf Bianca Basten uit Ooij het korps les. Bianca verhuisde naar Grienkenland en werd opgevolgd door Astrid Gerrist uit Arnhem. Astrid heeft van 1997 tot 2019 les gegeven aan de majorettes van O.E.V. Na een aantal jaren alleen de trainster te zijn werd Astrid in 2015 vergezeld door Willy van Beek. Vanaf 2019 is Willy samen met Anouk van der Sterren en Cora Lelie trainster van de majorettes. Anouk en Cora dansen op dat moment al minimaal 13 jaar bij de majorettes. De initiatiefneemsters gingen van start met 30 jeugdigen, dit waren overigens allemaal meisjes. Nooit eerder beschikte O.E.V. over een majorettekorps. Zeker in het begin was dat even wennen voor alle partijen. Door de ouders en kinderen van het majorettekorps zijn verschillende acties gehouden ten behoeve van de majorettes. Het korps beschikt thans over een goed gevulde kleding en attributenkast, die met grote zorg wordt beheerd door de leiding. Het korps is vanaf 2001 lid van de Koninklijke Nederlandse Bond voor Muziekgezelschappen. (KNFM.nl).
Dit lidmaatschap is noodzakelijk om deel te kunnen nemen aan het Nederlands Kampioenschap. Verder neemt het korps deel aan wedstrijden van de Christelijke Bond van showbands, drumbands, majorette en twirlteams.

Het majorettekorps beschikt over eigen leiding. De leidsters zorgen voor de trainingen, vervoer, solistenconcoursen, kleding, schoenen, orde en de uitjes. Kortom de leidsters regelen alles rondom het korps en begeleiden de teams. De majorettes trainen in principe in het schuttersgebouw.