Informatie majorettes

Bij de majorettes van O.E.V. hebben wij een groep majorettes. Dit is een groep in verschillende leeftijdscategorie├źn vanaf 4 jaar oud. Op iedere donderdag avond wordt er getraind. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in de volgende twee categorie├źn:


Pompongroep: 

Van 18:00 tot 18:45 uur is iedereen tussen de leeftijd van 4 tot 8 jaar welkom om bij ons te komen dansen met pompons. Via deze weg laten we jouw kind op een speelse manier kennis maken met de sport majorette en met de schutterij. We beginnen met een spelletje om even los te komen en daarna gaan we aan de slag met de training. We dansen op verschillende soorten muziek. Bij het maken van een dans wordt en gekeken naar welke muziek de kids op dat moment leuk vinden.


Majorettegroep:

De leden die al langer bij de vereniging zitten gaan van de pompongroep over naar de majorettegroep. Hier wisselen we de pompons in voor een baton (stok) of andere attributen.

Bij deze groep hebben wij verschillende leeftijden:

  • Leden 8 tot 12 jaar trainen van 18:00 uur tot 19:30 uur
  • Leden vanaf 12 jaar trainen van 18:30 uur tot 20:30 uur
  • Gevorderde leden vanaf 12 jaar trainen van 20:30 uur tot 21:30 uur


Geschiedenis 

Het majorettekorps van O.E.V. is opgericht in september 1995. Van 1995 tot 1997 gaf Bianca Basten uit Ooij het korps les. Bianca verhuisde naar Grienkenland en werd opgevolgd door Astrid Gerrist uit Arnhem. Astrid heeft van 1997 tot 2019 les gegeven aan de majorettes van O.E.V. Na een aantal jaren alleen de trainster te zijn werd Astrid in 2015 vergezeld door Willy van Beek. Vanaf 2019 is Willy samen met Anouk van der Sterren en Cora Lelie trainster van de majorettes.


Door de ouders en kinderen van het majorettekorps worden er verschillende acties gehouden ten behoeve van de majorettes. Hierdoor beschikken ze nu over een grote voorraad kleding en attributen. Het korps is vanaf 2001 lid van de Koninklijke Nederlandse Bond voor Muziekgezelschappen. (KNFM.nl). Dit lidmaatschap is noodzakelijk om deel te kunnen nemen aan het Nederlands Kampioenschap. Verder neemt het korps deel aan wedstrijden van de KNMO en MBGF. De majorettes trainen in principe in het schuttersgebouw, waarbij er af en toe voor een training uitgeweken wordt naar de sporthal in Millingen aan de Rijn.