Het winnende schot
20230723_225631
20230724_183904
20230725_205325
20230725_205720

Na een zeer spannende strijd is ons nieuwe Koningspaar bekend!


Wij wensen Koningin Ilze van Loon-Tijssen, Prinsgemaal Rob van Loon en jeugdkoning Mika Jansen een mooi jaar toe.

Ook bij de vierdaagse in Groesbeek is O.E.V. aanwezig!


Namens O.E.V. wensen wij alle wandelaars succes!

De vroege(r) kermis was een groot succes!

Met het zonnetreintje zijn velen naar ons gebouw gekomen voor een gezellige middag. Uiteraard werd iedereen voorzien van een vers bakje koffie met cake. De cake werd geserveerd door de jeugd. Dank dames voor de hulp!

Onder het genot van een hapje en een drankje genoot iedereen van de muziek, een dansje en een ontpannen middag. Voor een impressie zie foto's.De Kringdag in Doornenburg was zeer succesvol voor onze schutterij:


  • Jeugdkringkoningin Lotte Buil
  • Mars en defilé 1ste
  • Luchtgeweer 160 punten 3de
  • Luchtpistool 130 punten 1ste
  • Kruisboog 167 punten 2de
  • Majorettes derde divisie sectie a 81,5 punten 1ste
  • Majorette derde divisie sectie a 81,4 punten 1ste
  • Beste korps schieten oev.
  • Moos de kringbeker, Jan 2e en Max 3e bij de bielemannen


Gefeliciteerdallemaal met het behaalde resultaat!


Zie foto's voor een kleine impressie

Het geboortebord van O.E.V hebben we weer mogen plaatsen!


Wij feliciteren Sybren, Lianne en Fenne met de geboorte van dochter en zusje Noor.


Keizer- en Fladderschieten Schutterij OEV Millingen


Op zondag 11 juni was het weer zover. Zoals wellicht bekend wordt het Keizerschieten éénmaal per vier jaar gehouden en is altijd een spannende strijd.

Daarnaast kon iedereen een schot wagen op de Fladdermast voor jong en oud.


De middag begon met het vertrek van Fanfarekorps Ons Genoegen en Juliana Bicycle Team naar de residentie van de huidige Keizer Michael Makaaij en zijn keizerin Dorien. Vervolgens ging met in optocht door het dorp. Aansluitend, bij terugkomst begonnen de wedstrijden.

De muzikale omlijsting deze middag was in handen van DJ Jos.


Fladderkoning is geworden Alexander Janssen en het nieuwe keizerspaar is Gerard en Wendelien Janssen. Foto's: Erik Hell.

Op 6 mei was het eindelijk zover! Grenslandschieten in Millingen aan de Rijn, bij OEV De Dreuge.


Aan deze 15e editie deden de schutterijen mee uit de gemeenten Berg en Dal en Kranenburg.

De start was de ontvangst in het schuttersgebouw, waarna de erewijn werd gedronken en  daarna begonnen de schietwedstrijden op het buitenterrein. Er bastte een spannende strijd los.


Na afloop van de schietwedstrijden volgde het defilé langs de koningsparen.

Na het defilé werd het tijd om de winnaars te huldigen werden de prijzen uitgereikt. De volgende editie van het Grenslandschieten is over twee jaar in het Duitse Schottheide.


Uitslagen van de schietwedstrijden:

Koningschieten:  Kop: Willy Janssen (Vriendenkring Leuth); rechter vleugel, Willem Booltink (BUB Beek); linker vleugel Mario Frieling (EMM Kekerdom).

Koningschot Wilfried van Eck. (Vriendenkring Leuth)


Koninginnenschieten: Kop: Peter Bex (OEV1 Millingen); rechter vleugel Sharona Lohnstein (OEV Millingen; Linker vleugel na loting  Helma Janssen (Vriendenkring Leuth.) Koninginneschot: Chantal Frieling-Orval. (EMM Kekerdom)


Prinsenschieten: kop Amana Janssen; rechter vleugel ( Skt. Johannes Wyler-Lagewald) Nina van Dijk (BUB Beek) ; linker vleugel, Indy van Haaren (EMM Kekerdom.) Prinsenschot: Lorenzo Janssen (Vriendenkring Leuth)


Voor een impressie zie Foto's en Video's of kijk op Youtube en Facebook

 

Kermis 2022 was weer als vanouds


Eindelijk mochten we weer. De Millingse kermis kon na 3 jaar weer doorgaan en uiteraard horen daar onze schuttersfeesten ook bij.

Na 3 jaar was het tijd voor ons koningspaar Joshua en Anouk en jeugdkoningin Eva om afscheid te nemen van hun kroon, sjerp en kettingen.

Na een spannende strijd bij zowel jeugd als volwassenen, want we hadden veel kandidaten voor het koningsschot, waren het Lotte Buil (jeugd) en Jurre Lohnstein (volwassenen) die de vogel van de paal schoten. Jurre, zijn vrouw Sharona en Lotte zullen het komende jaar onze vereniging trots gaan vertegenwoordigen.

We hebben een geweldig schuttersfeest gehad!
De muzikale begeleiding van Summerland en Feest DJ Mike was geweldig,
het barpersoneel zorgde op een uitstekende wijze voor alle drankjes, de organisatie heeft achter de schermen voor een goed geregeld feest gezorgd, alle vrijwilligers hebben er voor gezorgd dat de zaal iedere dag weer schoon en mooi ingericht was en als laatste natuurlijk alle feestvierders, die er voor gezorgd hebben dat dit weer een kermis was voor in de boeken.
Wil je nog iets mee maken van deze kermisdagen? Bekijk dan de foto's op onze website en op facebook! 


Bedankt voor jouw bijdrage aan ons geweldige feest en hopelijk tot een volgende keer in ons schuttersgebouw!

Geslaagd schuttersweekend bij O.E.V. Millingen aan de Rijn. 


Schutterij O.E.V. kijkt met veel plezier terug op een geslaagd schuttersweekend.


In 2022 viert De Kring van Nijmegen – De Betuwe haar 75-jarig bestaan. Hier werd op zaterdag 28 mei aandacht aan gegeven middels een Heilige Mis, gevolgd door het jubileum koningschieten. Ton de Bruin van schutterij Hubertus De Horst uit Groesbeek mag zich de jubileum kringkoning noemen. Bij de jeugd gaat de titel van jeugd jubileum koning naar Yari Volleberg van schutterij Gijsbrecht van Aemstel. De jubileumdag werd afgesloten met een gezellige receptie.


Op zondag 29 mei was er, na de officiële ontvangst, het schenken van de erewijn en het defilé, de mars door het dorp waaraan dertien schutterijen en gilden deelnamen. Vanaf 13.00 uur startten de wedstrijdonderdelen op de diverse locaties in Millingen aan de Rijn. Schutterij OEV is erg trots dat Joshua Groothuizen de romp eraf schoot en daarmee de nieuwe kringkoning Rijk van Nijmegen-De Betuwe is geworden. De zondag werd afgesloten met een drukbezocht en gezellig feest met DJ Danny. 


Veel dank aan alle sponsoren en vele vrijwilligers die dit weekend mede tot een groot succes hebben gemaakt.