Koninklijke Onderscheiding voor Marja van Ophuizen


Op zondag 14 januari kreeg E.M.G.J. (Marja) van Ophuizen-Scholten uit Millingen aan de Rijn een Koninklijke Onderscheiding.

Burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal reikte de onderscheiding uit bij de nieuwjaarsreceptie van schuttersgenootschap OEV.

Marja is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Marja heeft deze onderscheiding gekregen voor haar jarenlange inzet bij schutterij OEV in Millingen aan de Rijn.


Marja is al sinds 1985 vrijwilliger bij Schuttersgenootschap OEV. Vanaf 2009 is zij ook bestuurslid. Zij verzorgt de ledenadministratie en coördineert en organiseert evenementen zoals de tweemaandelijkse bingo. Ze is de drijvende kracht achter de seniorenkermis. Ze onderhoudt de contacten met alle afdelingen binnen de schutterij, waardoor zij de bindende factor is tussen al deze afdelingen en het bestuur. Ze neemt in een stuwende rol deel in vele commissies. Daarnaast beheert zij de uniformen van alle afdelingen en is ze ook betrokken bij het beheer van het gebouw.

Op zondag 14 Januari 2024 werden alle aanwezige jubilarissen gehuldigd. 

Wij feliciteren alle jubilarissen!


Foto gemaakt door Clement Gosen

Zaterdag 16 december was het eindelijk zover: De TOP2000Liveband.


Na maanden van voorbereiding was het eindelijk zover: proberen alle muzikanten bij mekaar te krijgen, oefenavonden, zaalinrichting, licht en geluid regelen, vrijwilligers vragen, promotie regelen, kaartverkoop starten.

Een primeur voor de Dreuge, mogelijk gemaakt door deze geweldige groep muzikanten die graag samen op het podium wilden staan.


Voor iedereen was het afvragen wat we konden verwachten. Oud bandleden van diverse bands die samen een concert zouden geven. Het is geen concert geworden, maar een spektakelstuk met geweldige muziek en samenspel van deze muzikanten!


Als het aan ons ligt en het publiek, dat in grote getalen aanwezig was,dan zouden wij willen zeggen:  Dankjulliewel en op naar volgend jaar!

De nieuwe prinsen en pages zijn bekend:


Wij feliciteren

"Prins Salie de Stadse" Ron Salemink en zijn pages Maureen en Desta.


Ook  feliciteren wij jeugdprins

Prins 'Stenn het feestbeest' en zijn pages Liene en Suus.


Allen van harte gefeliciteerd en een fantastisch carnavalsjaar gewenst!

Tientallen koningen, koninginnen en keizers poseren voor Kasteel Wijchen: ‘Een mooie ontwikkeling’

Hoogheden horen op een kasteel.


Tientallen Gelderse koningen, koninginnen en keizers van 33 schuttersverenigingen werden zondag op hun wenken bediend. Ze poseerden allen voor Kasteel Wijchen.


Ook O.E.V. werd vertegenwoordigd door onze hoogheden: Ilze van Loon-Tijssen, Rob van Loon, Mika Jansen en Sharona Lohnstein.


Een uitgebereid artilkel is terug te vinden in "De Gelderlander".

Na een zeer spannende strijd is ons nieuwe Koningspaar bekend!


Wij wensen Koningin Ilze van Loon-Tijssen, Prinsgemaal Rob van Loon en jeugdkoning Mika Jansen een mooi jaar toe.

Het winnende schot
20230723_225631
20230724_183904
20230725_205325
20230725_205720