We staan in de Topic!


Topic Berg en Dal heeft een artikel geplaatst over De Dreuge en de Vroege(r) Kermis. 


Klik hier voor het hele artikel.


Tot ziens allemaal op zondag 14 juli.


Gemeentekoningsschieten


Zaterdag 25 mei was het zover: het Gemeente Koningschieten. Eens in de twee jaar wordt dit georganiseerd. Dit jaar was O.E.V. aan de beurt.


De weergoden waren ons gelukkig goed gezind. Even zag het ernaar uit dat het een verregende dag zou gaan worden. Gelukkig trokken de buien aan ons voorbij en konden we ons opmaken voor een mooie en spannende strijd.


Na een kort welkom van Burgemeester Mark Slinkman, waarbij ook de ere wijn gedronken werd en het hijsen van de vlaggen was er een korte optocht door ons mooie Millingen. Daarna kon het schieten beginnen.

Een geslaagde dag met als afsluiting feest met DJ Mike en diverse complimenten voor de organisatie.


Uitslagen:

Gemeentekoning: Marcel Vermeulen - BUB

Gemeentekoningin: Wendelien Janssen-Heijmink - O.E.V.

Jeugdkoningin: Nina van Dijk - BUB


Koningenmast:
Kop : John Cremers - BUB
L Vleugel : Ruud Schaminee - EMM
R Vleugel : Marcel Vermeulen - BUB

Koninginnenmast:
Kop : Peter Bex - OEV 1
L Vleugel : Wendelien Janssen - OEV
R Vleugels : Chantal Orval - EMM

Jeugdmast
Kop : Sander Booltink - BUB
R Vleugel : Mika Janssen - OEV
L Vleugel : LotteBuil-OEV

Koninklijke Onderscheiding voor Elly Houkes


Op zondag 14 april kreeg P.M.A. (Elly) Houkes-Thissen uit Millingen aan de Rijn een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal reikte de onderscheiding uit bij het vrijwilligersontbijt van O.E.V.

Elly is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Elly heeft deze onderscheiding gekregen voor haar jarenlange inzet bij onze schutterij. Elly is sinds 2009 actief bij ons Schuttersgenootschap. Dit genootschap is opgedeeld in drie onderdelen: stichting H190, MMB en OEV. Voor alle drie de onderdelen is zij de penningmeester. Ze heeft het financiële beleid van de gehele vereniging opnieuw vormgegeven, bereidt evenementen financieel voor, onderhoudt contacten met leveranciers en verricht diverse fondsenwervende en algemene werkzaamheden. Door haar is de vereniging klaar voor de toekomst. Daarnaast maakt ze plattegronden voor de zaalinrichting bij de diverse evenementen en activiteiten. Ze helpt daarna ook bij het daadwerkelijk en sfeervol inrichten van de zaal. Ook is ze een vaste kracht bij de bingo’s van O.E.V. Elly heeft aangegeven de functie van penningmeester over te willen gaan dragen aan een eventuele opvolger. Elly blijft bestuurslid en vrijwilliger.

Wat een avond!


Wat hebben Ground Control en Back to Blondie een fantastische TributeNight neergezet!

Met ons nieuwe speciaal op maat gemaakte plafond om de akoestiek te verbeteren, hebben beide bands een spetterende show neergezet. Geluid, licht, rookmachine, alles dik voor mekaar. Vele fans hebben een heerlijke avond gehad, met ruimte op de dansvloer om eens lekker los te gaan op de hits van Blondie en David Bowie. Op naar een volgende Tribute!

Foto's gemaakt door Gijs Kroes

Wie zegt dat Dreug en Nat niet samengaan?????


Blij zijn we met de nieuwe kussens op onze zithoek. Met dank aan Theo Koppes, meubelstoffeerderij:


"Een cadeautje van Nat aon Dreug!" Groeten Theo Koppers.

1e internationale koningstreffen


Het 1e internationale koningstreffen was een geslaagd feest met een flink aantal gildes. Verbroedering, oude bekenden, wedstrijd zagen gemixt, oftewel twee personen van verschillende gildes streden voor de snelste tijd en daarnaast was er nog een loting waarbij leuke prijzen te winnen vielen. Onze Marketentsters zorgden voor een heerlijk kopje koffie met cake en later in de avond versnaperingen. De Bielemannen waren aanwezig om te helpen bij de zaagwedstrijden. Kortom een geslaagde avond en, zoals velen al benoemden, voor herhaling vatbaar!

Klik hier voor een impressie.


Voor in de agenda: 2e treffen zaterdag 15 maart 2025, OEV, Heerbaan 190, Millingen a/d Rijn

Zilveren Kringonderscheiding voor Michael Makaaij


Na bijna 20 jaar in het bestuur te hebben gezeten, nam Michael Makaaij afscheid als bestuurlid van de Schutterskring Rijk van Nijmegen- de Betuwe.

Wij feliciteren Michael met deze onderscheiding!


Tevens heeft Hans Schreven, na ruim 20 jaar kringbestruur, zijn voorzittershamer overgedragen aan Marcellino Kummeling. We danken Hans vor al zijn jaren inzet en we wensen de nieuwe voorzitter veel succes en plezier toe met zijn nieuwe functie.


Wisseling van de wacht


Onlangs heeft Hans van Rens zijn functie als commandant overgedragen aan Alexander Janssen.

Hij blijft officier en, waar nodig, zal hij Alexander ondersteunen in zijn nieuwe functie


Wij danken Hans voor zijn jarenlange inzet! 


Verder wensen wij Alexander succes!

Koninklijke Onderscheiding voor Marja van Ophuizen


Op zondag 14 januari kreeg E.M.G.J. (Marja) van Ophuizen-Scholten uit Millingen aan de Rijn een Koninklijke Onderscheiding.

Burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal reikte de onderscheiding uit bij de nieuwjaarsreceptie van schuttersgenootschap OEV.

Marja is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Marja heeft deze onderscheiding gekregen voor haar jarenlange inzet bij schutterij OEV in Millingen aan de Rijn.


Marja is al sinds 1985 vrijwilliger bij Schuttersgenootschap OEV. Vanaf 2009 is zij ook bestuurslid. Zij verzorgt de ledenadministratie en coördineert en organiseert evenementen zoals de tweemaandelijkse bingo. Ze is de drijvende kracht achter de seniorenkermis. Ze onderhoudt de contacten met alle afdelingen binnen de schutterij, waardoor zij de bindende factor is tussen al deze afdelingen en het bestuur. Ze neemt in een stuwende rol deel in vele commissies. Daarnaast beheert zij de uniformen van alle afdelingen en is ze ook betrokken bij het beheer van het gebouw.

Op zondag 14 Januari 2024 werden alle aanwezige jubilarissen gehuldigd. 

Wij feliciteren alle jubilarissen!


Foto gemaakt door Clement Gosen

Zaterdag 16 december was het eindelijk zover: De TOP2000Liveband.


Na maanden van voorbereiding was het eindelijk zover: proberen alle muzikanten bij mekaar te krijgen, oefenavonden, zaalinrichting, licht en geluid regelen, vrijwilligers vragen, promotie regelen, kaartverkoop starten.

Een primeur voor de Dreuge, mogelijk gemaakt door deze geweldige groep muzikanten die graag samen op het podium wilden staan.


Voor iedereen was het afvragen wat we konden verwachten. Oud bandleden van diverse bands die samen een concert zouden geven. Het is geen concert geworden, maar een spektakelstuk met geweldige muziek en samenspel van deze muzikanten!


Als het aan ons ligt en het publiek, dat in grote getalen aanwezig was,dan zouden wij willen zeggen:  Dankjulliewel en op naar volgend jaar!

De nieuwe prinsen en pages zijn bekend:


Wij feliciteren

"Prins Salie de Stadse" Ron Salemink en zijn pages Maureen en Desta.


Ook  feliciteren wij jeugdprins

Prins 'Stenn het feestbeest' en zijn pages Liene en Suus.


Allen van harte gefeliciteerd en een fantastisch carnavalsjaar gewenst!

Tientallen koningen, koninginnen en keizers poseren voor Kasteel Wijchen: ‘Een mooie ontwikkeling’

Hoogheden horen op een kasteel.


Tientallen Gelderse koningen, koninginnen en keizers van 33 schuttersverenigingen werden zondag op hun wenken bediend. Ze poseerden allen voor Kasteel Wijchen.


Ook O.E.V. werd vertegenwoordigd door onze hoogheden: Ilze van Loon-Tijssen, Rob van Loon, Mika Jansen en Sharona Lohnstein.


Een uitgebereid artilkel is terug te vinden in "De Gelderlander".

Na een zeer spannende strijd is ons nieuwe Koningspaar bekend!


Wij wensen Koningin Ilze van Loon-Tijssen, Prinsgemaal Rob van Loon en jeugdkoning Mika Jansen een mooi jaar toe.

Het winnende schot
20230723_225631
20230724_183904
20230725_205325
20230725_205720