MT Movement, dat is de naam van onze majorettegroep. Deze groep bestaat uit enthousiaste leden vanaf 4 jaar oud. Op iedere donderdagavond trainen onze majorettes. En nu horen wij je denken: Majorette, wat doe je dan precies? Dat vertellen wij je graag. 

 

Majorette, of ook wel twirlen, is dansen met een attribuut. Het meest gebruikte attribuut is een baton. Dit is een metalen stok met aan beide kanten een witte rubberen knop. Deze zie je hiernaast op de foto. Hier maken wij bewegingen mee, waar we van de jury vervolgens punten voor krijgen. Naast baton gebruiken we ook pompons en allerlei andere attributen. Voor onze dans maken we gebruik van leuke muziek, en het leuke is, hier zitten geen regels aan. We mogen zelf kiezen welke nummers we willen gebruiken en onze leden mogen ook altijd zelf aangeven welke nummers zij leuk vinden. Zo past de dans ook bij de leden. 4 keer per jaar gaan wij op wedstrijd. Twee keer met de hele schutterij waar we op een groot voetbalveld mogen dansen en twee keer met alleen de majorettes en dan gaan we naar een grote sporthal. 

 

Je kan bij ons in twee groepen mee trainen, namelijk in de pompongroep of de majorettegroep. 

 

Pompongroep:

Wanneer je nieuw bij ons bent begin je in deze pompongroep. Je bent dan tussen de 4 en 8 jaar oud. We leren je tellen op de maat van de muziek, leren je basispassen en ondertussen maken we een leuke dans met pompons. Daarnaast leren we je ook vast wat batontechnieken zodat je alvast wat kent wanneer je bij de oudere leden in de groep komt. 

 

Majorette groep:

Leden die al langer lid zijn of al wat ouder zijn komen bij de majorettegroep. Hier leren we je meer batontechnieken, danspassen maar ook turnbewegingen. Alles wat we leren gebruiken we in een dans die we samen maken. 

 

Trainingstijden:

We trainen iedere donderdag avond. 

  • Pompongroep:18:15 uur tot 19:00 uur
  • Junior majorette groep:18:15 tot 19:30 uur
  • Senior majorette groep:19:30 tot 21:00 uur

In de schoolvakanties trainen wij niet.


Meer weten?

De majorettes worden getraind door Nikki van der Sterren en Cora Lelie. Zij dansen zelf al vanaf jongs af aan bij O.E.V. en zijn vanuit daar doorgegroeid naar trainsters. Wil je meer weten of graag een filmpje ontvangen om een idee te krijgen van wat onze majorette's doen? Mail naar majorettes@oev-millingen.nl of stuur een whatsappje naar Cora op 06-40041400.